Site Loader

Vin kan mycket väl vara den populäraste drycken någonsin. Det är i vilket fall inte många drycker som druckits i tusentals år som fortfarande är obligatoriska inslag för många, både till fest och vardag.

Om du har vinflaskor hemma som du planerar att förvara ett tag, ha dem inte stående. Det kan leda till att korken torkar, vilket i sin tur gör att luft kan komma in i flaskan och förstöra vinets smak. Förvara alltid vinflaskor liggande.

I Sverige går det väl bara att köpa vin på Systembolaget? Nej, så är det faktiskt inte. Faktum är att du kan beställa vin online från vinoteket.se och få flaskorna levererade hem. De har viner från hela världen och dessutom mängder av kunskapsresurser som gör det enkelt att navigera i utbudet.

För att få dricka vin i det antika romarriket skulle du vara man och över 35 år gammal. Enligt skrönorna var det lagligt för en man att döda sin fru om han fann henne drickandes vin. Hårda, och sexistiska, bud!

Ritualen att skåla med vin antas ha uppkommit under medeltiden. På den tiden var förgiftning ett relativt vanligt sätt att göra sig kvitt sina fiender. När man skålade hällde man lite av samma vin i varandras glas. Om vinet var förgiftat dracks det i sådana fall av båda.

Vinglas är formade på olika sätt för att vinet ska landa på olika platser på din tunga. Tanken med det är då att de ska framhäva smakerna hos varje typ av vin. Vissa glas gör att vinklunken landar på mitten av tungan, andra att den landar längre fram i munnen. Av den anledningen finns det dussintals olika former av vinglas.

Post Author: Magnus