Site Loader

När det kommer till högtider eller födelsedagar så finns det ingenting som barnen älskar mer än en smakrik, vacker tårta. Idag finns det många olika bagerier som erbjuder många roliga designer på sina tårtor. På dintårta.se så kan du till exempel beställa en Babblarna tårta till ditt barn som fyller år. Med så många bagerier så behöver man inte baka sin egen tårta när det är dags. Men om det nu skulle vara så att du känner för det, så följer här några av världens mest omtyckta tårtor för att inspirera dig till att baka något nytt som hela familjen kommer att älska.

Victoria, England

Victoria Sponge är en engelsk tårta fylld med fruktsylt (och ibland vispad grädde). Tårtan uppfanns av drottning Victorias kockar under 1800-talet, där den var en av huvudstjärnorna vid drottningens tesällskap, tillsammans med smörgåsar och scones.

Sylten som används i Victoriatårtan är vanligtvis hallon- eller jordgubbssylt, även om moderna varianter ibland fylls med aprikos- och blåbärssylt. Vispad grädde är ett tillägg som lades till tårtan under 1900-talet. Vissa ”purister” hävdar att en äkta Victoria Sponge endast kan ha en sylt som fyllning.

Fraisier, Frankrike

Fraisier är en fransk tårta och namnet härrör från ordet fraise, vilket betyder jordgubbe. Traditionellt består tårtan av lager av tårtbotten, creme mousseline med vaniljsmak, marsipan och rader av färska, skivade jordgubbar.

Ursprungligen bakades denna tårta som en hyllning till jordgubbar, eftersom de enda tillgängliga jordgubbarna i Frankrike före 1800-talet var små vilda jordgubbar, som liknade blåbär i storlek. På 1930-talet blev nya jordgubbssorter tillgängliga i Frankrike och resten av Europa för användning på desserter.

Red Velvet Cake, USA

Denna amerikanska klassiker är traditionellt gjord för alla hjärtans dag eller för julen. Red Velvet Cake är vanligtvis täckt med en fransk smörglasyr tillsammans med en väldigt rik och smakfull smörkräm.

Under andra världskriget fick denna ljuvliga tårta sin livfulla färg från kokta rödbetor, men har med åren ändrats och nu för tiden så färgas tårtbotten för att uppnå samma härliga, röda färg. Tårtan får sin lätta och fluffiga konsistens från reaktionen genom av att blanda mjölk och vinäger tillsammans med ägg, socker, smör, bakpulver, mjöl, kakaopulver och salt.

Post Author: pampasdeli.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.