Site Loader

Att bjuda på mat till många gäster kan låta som en riktig tuff och jobbig uppgift. I många fall är det också så, tyvärr. Du ska hinna förbereda all mat som du ska servera och du ska också säkerställa att alla hittar något som de tycker om. Utöver detta måste du se till att du lagar tillräckligt mycket. Det är inte kul att stå där på den stora dagen och inse att maten inte räcker till.

I många år har bufféer varit ett sätt att snabbt ställa ihop många olika maträtter som gäster kan välja mellan. Bufféer är vanliga koncept på bröllop, men även på större kalas, företagsevent, restauranger och mer därtill. Enkelt förklarat kan man säga att en buffé är flera olika maträtter, snacks och tilltugg som är placerade på ett och samma bord. Gästerna kan därefter själva gå runt för att välja de maträtter som de vill ha.

Hur ska en buffé se ut?

En buffé kan bestå av sötsaker, kalla rätter så väl som varma. Det kan vara fullständiga maträtter, så väl som enklare tilltugg. Ofta finns en blandning av alla ovanstående alternativ. Du väljer själv vad det är du vill servera på din buffé och hur många olika alternativ du vill att gästerna ska ha. En rekommendation är dock att satsa på mellan 8-15 olika valmöjligheter.

Har du svårt att veta vad du ska välja? Oroa dig inte! Det finns mängder med matlagningstidningar där ute som du kan använda dig av för att få tips, rådgivning och inspiration inför din buffé. Ett tips är att tänka på vilken säsong det är och skapa ett tema kring detta.

Post Author: marta