Site Loader

Har du fått äran att hålla i ett barnkalas? Kul! Barnkalas är bland de roligaste festerna som du kan vara med att anordna och en stor anledning till detta är hur fritt du får använda din fantasi. Till skillnad från vuxna så är barn dessutom inte alls lika kräsna. För de allra flesta räcker det gott och väl med godsaker att äta, lekar och fiskedamm för att kalaset ska bli komplett.

På senare tid har det dock blivit allt mer vanligt att även bjuda på mat i samband med barnkalas. Detta är något som man kan läsa om på ett flertal föräldrasidor på nätet. Ofta handlar det om att allt fler barnkalas läggs i samband med lunchtid och för att det ska underlätta för alla föräldrar och barn att kunna komma till kalaset, utan att först stå och laga mat hemma.

Väljer du att bjuda på mat i samband med barnkalaset så har du en lätt uppgift framför dig. Det finns många riktigt bra (och billiga) maträtter som majoriteten av alla barn tycker om. Se dock till att du i samband med inbjudan har tagit reda på om det finns några allergier eller speciella kosthållningar att anpassa sig efter.

Bästa maträtterna till barnkalaset

Korv med bröd – Det kan inte slå fel med klassisk korv med bröd! Det är enkelt, uppskattas av alla och finns som både vegetariska och veganska alternativ. Korvarna går dessutom snabbt att steka, koka eller tillaga i ugn.

Hamburgare med bröd – Ytterligare en storfavorit är hamburgare med bröd. Låt barnen få välja vilka tillbehör som de själva vill ha och servera hamburgarna med senap, ketchup och en god dressing (även detta efter barnens egna önskemål).

Tacos – Visst, hela golvet kommer bli fullt med köttfärs och majs, men tacos är annars ett utmärkt exempel på bra mat till barnkalaset som är billigt och enkelt. Även här bör du låta barnen själva få välja vad som ska vara på. Använd dig av de klassiska tillbehören så slipper du matsvinn.

Köttbullar och korv-spett – Vilka barn tycker inte om spett? Alla maträtter blir godare om de träs på en pinne. Sätt ihop några riktigt fina spett med köttbullar, korvbitar och glöm inte bort att addera några färska grönsaker emellanåt, t.ex. paprika och gurka.

Post Author: marta