Site Loader

Om det är någon maträtt som står stadigt både som vardagsmat och festligare maträtter, så är det väl pizzan. Det är den perfekta rätten att bjuda på om man har gäster med olika smaklökar, och det fungerar även utmärkt som plockmat om man gör minipizzor eller ställer fram pizzaslices av olika sorter. Att göra pizza hemma kan vara både smidigt, ekonomiskt och gott, men ibland kan man behöva lite nya uppslag för att höja nivån på pizzan lite extra.

Redskap för en frasig pizzabotten

Ta inte första bästa recept på pizzadeg. Det kan nämligen skilja sig en hel del i smak och framför allt i konsistens och krispighet. Man kan behöva prova några recept innan man hittar rätt och ett tips är att man tar en kik på recensionerna som lämnats för receptet. För några år sedan kom pizzastenen och den verkar ha kommit för att stanna. Det är en stenplatta som man kan använda i ugnen eller på grillen, som gör att pizzan blir mer lik den som bakats i stenugn. Det är ett enkelt knep för att göra hemmapizzan i ugnen lite lyxigare utan något extra arbete.

Grilla pizzan på sommaren

Om man är ute efter något festligare, kan man grilla pizzan på antingen stenplatta eller pizzamatta för olika resultat. Om man har en mindre bjudning kan det vara kul att ha ingredienserna framme så kan man antingen göra varsin pizza eller göra lite olika varianter och servera så att alla kan ta några pizzaslices av olika varianter. Då kan det vara bra att höra sig för med gästerna innan bjudningen, så att man kan förbereda gluten- och laktosfri pizzadeg och lämpliga tillbehör. Men handen på hjärtat, ingen pizza blir lika god som den man köper på en pizzeria. Oavsett om man söker pizzor i italienskt stuk med tunn och krispig botten eller goda panpizzor på en pizzeria i Borås så hittar man det på Pizza Hut.

Prova nya pizzarecept

Ofta kör man fast i samma gamla vanor, och pizzabakandet är inget undantag. Men det finns mycket mer än den klassiska pizzan man kan prova sig på där hemma, och kanske hittar man en ny favorit. Varför inte bjuda på en smårätt med bitar av en vitlökspizza i stället för vitlöksbröd? Om man är ute efter en ny smak på pizzan kan pizza bianco vara något att prova. Pizza bianco är enkelt förklarat bara en pizza utan tomatsåsen, vilken annars präglar den vanliga pizzan en hel del. Tomatsåsen ersätter man med creme fraiche. För en lite nyttigare pizzadeg kan man använda sig av fullkornsdinkelmjöl eller göra pizza utan ost.

Med några olika stående pizzarecept i hemmet, kan man variera sig och till exempel välja nyttigare varianter mitt i veckan för att sedan lyxa till det lite extra på helgen eller när man vill fira något.

Post Author: Magnus