Site Loader

Har du svårt att få till det där med mat på jobbet? I så fall får du lite tips här nedan på hur du kan lösa det problemet om du inte vill köpa lunch varje dag. På så vis kan du spara mycket pengar. Det behöver faktiskt inte alls vara så tidskrävande och komplicerat som du tror att göra egna matlådor.

Ta med mat till kontoret – fixa egna matlådor

Om du jobbar på ett kontor i Stockholm så har du förmodligen väldigt nära till diverse restauranger. Men att alltid äta ute på lunchen blir dyrt i längden och det är inte alltid man hinner komma iväg, beställa sin mat och äta upp den på sin lunchrast. Därför kan det vara fördelaktigt att se över alternativet att ta med sin egen mat till sitt kontor i Stockholm. Problemet som många har är dock att de inte orkar eller hinner göra matlådor att ta med till jobbet, så hur löser man det dilemmat? Här nedan får du tips på hur du kan gå tillväga:

  • Laga mer mat hemma.

Ett bra och smidigt sätt att ordna matlådor är genom att laga mer mat när man ändå lagar sin kvällsmat på kvällarna. Gör ordentligt med mat så att det blir över och så att du kan ta med resten till lunch dagen efter.

  • Gör matlådorna på helgen.

Om du inte är en person som äter kvällsmat och därför inte kommer laga någon mat där det blir rester över att ta med, kan du istället laga matlådor på helgen för hela veckan. Sedan är det bara att frysa in i lådor så att det bara är att ta med en låda på morgonen.

  • Skippa lunchen.

Ett annat alternativ är faktiskt att skippa maten helt och hållet. Det finns nämligen något som kallas periodisk fasta, vilket innebär att man hoppar över en eller ett par måltider varje dag. Att fasta har visat sig ha stora hälsofördelar och på så vis slipper du att lägga tid och pengar på mat. Det kan vara ett alternativ för dig som inte har ett större behov av att äta på arbetstid.

Post Author: Magnus