Site Loader

Att laga mat i TV har länge varit en populär del av underhållningen. Idag kan du både se och interagera med TV-personligheter i deras egna sociala medier där de delar med sig av goda recept och tips och råd vad gäller matlagning. I den här delen kommer du att få veta lite mer om några av Sveriges mest kända TV-kockar.

Zeina Mourtada

Zeina Mourtada föddes år 1982 i Sierra Leone men är uppvuxen i Malmö. Zeina driver en av Sveriges största matbloggar vid namn Zeinas kitchen där hon började att få uppmärksamhet för sin goda matlagning och hon har fått ett flertal priser. Förutom att vi kan ta del av Zeinas recept på hennes blogg och sociala medier så har vi kunnat se henne som TV kock, bland annat i TV4 programmet nyhetsmorgon. Hon har också släppt flera kokböcker.

Tina Nordström

En annan känd TV kock är Tina Nordström. Tina föddes år 1973 i Skåne. Att hon fick ett intresse för matlagning är inte konstigt eftersom hennes föräldrar drev ett värdshus. Efter gymnasiet började hon jobba på ett flertal restauranger och deltog i årets kock tävlingen. Därefter blev hon upptäckt och snart kunde vi se Tina som TV kock både på SVT och TV4. Efter det har vi kunnat se Tina i många andra tv-produktioner. Till exempel let’s dance, Sveriges yngsta mästerkock och hela Sverige bakar. Hon har också gett ut ett flertal kokböcker.

Markus Aujalay

Markus Aujalay föddes år 1971 i Uppsala. Han började att arbeta som kock redan efter gymnasiet och fick bland annat anställning på anrika Operakällaren. Men numera driver han ett flertal egna restauranger. Till exempel Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre. Han har både blivit utsedd till årets kock och årets gröna kock. På TV har vi bland annat kunnat se Markus som jurymedlem i Sveriges mästerkock. Han har gett ut ett flertal kokböcker.

Post Author: Magnus