Site Loader

Alla är vi ju olika, men något människor brukar ha gemensamt med varandra är att det finns vissa saker som gör att livet känns som ett gott liv. Vilka saker det är skiljer sig såklart åt från person till person. Vissa av sakerna har vi kanske börjat se som självklara medan vi ser andra som lyx, men det de har gemensamt är att livet inte skulle vara alls lika bra utan dem.

Strilande varmt vatten efter träningen

Allt som gör livet gott behöver inte vara stort, dyrt eller komplicerat. Tänk dig känslan när du tränat och blivit riktigt trött. Att då gå in mellan dina duschväggar och sätta på riktigt varmt vatten och låta det skölja över dig, samtidigt som avslappningen och lugnet kommer – få saker känns väl lika bra? Är det värmen i vattnet, lättnaden när kroppen fått vad den behöver, eller något helt annat? Kanske är det svårt att veta. Däremot är det lättare att tänka ut att de här sakerna inte är självklara för alla. Att ha en kropp som fungerar och som kan träna hårt är inte alla förunnat, och inte heller att ha ett hem, en dusch, värme eller rent vatten. Du ska inte skämmas för att du har det, det borde vara självklart för alla. Men att någon gång stanna upp och tänka på att det faktiskt är en sorts lyx kanske kan höja känslan ytterligare.

Måltider med dem du älskar

En av de saker som människor uppskattar mest är mat och att äta tillsammans med personer de tycker om. Det kan handla om att besöka en lyxrestaurang som använder de finaste råvarorna, men det kan lika gärna handla om en kärleksfull vardag med familjen, där pulvermos och frysta köttbullar kan förvandlas till veckans höjdpunkt. Mat är något som i alla tider hållit samman människor, även om det sett olika ut hur, vad och med vem man ätit. Att det fortfarande idag är en av de saker som kan kännas mest värdefulla och göra livet till ett gott liv är inte konstigt. Det finns mycket njutning att hitta i mat och dryck – och i relationer.

Var hittar du dina guldstunder?

Vilka saker är det som gör att du njuter lite extra? Vilka är stunderna du längtar efter? Finns det en viss löprunda som alltid gör dig glad, vissa maträtter som ger dig den guldkant du behöver, eller är det något helt annat som gör att ditt liv kan kännas riktigt bra? Att ta lite tid att tänka igenom det kan göra att du ser vad du har och vad du behöver. Kanske lägger du för mycket tid och kraft på sånt du egentligen kunde välja bort, och för lite på det du längtar efter? När du fått syn på vad det är som gör att ditt liv kan kännas som ett gott liv kan det bli lättare att göra de val som behövs för att det ska bli saker du kan göra oftare.

Post Author: Magnus