Site Loader

Matlagning är en syssla som kan vara tidskrävande, oinspirerande och stressig. Det finns dock vissa enkla knep som gör det roligare att laga mat till familjen eller till dig själv. Här hittar du de bästa tipsen.

Beställ en färdig matkasse

Med en färdig matkasse från Linas Matkasse får du ingredienser och recept levererade direkt hem till dörren. Du sparar mycket tid eftersom du slipper göra handlingslistor, åka till mataffären och stå i kö. Dessutom behöver du inte fundera på vad du ska äta. Linas matkasse ger dig färska och lokala råvaror i säsong samt ett stort urval av goda och nyttiga recept. Eftersom recepten varierar får du alltid nya smaker och lär dig även att laga nya rätter. Det finns många företag som erbjuder färdiga matkassar och liknande koncept, men Linas matkasse var pionjären i branschen. Sedan 2008 har företaget levererat miljontals måltider till hushåll i Sverige, Norge och Danmark.

Variera veckomenyn

Det är nog många som känner att inspirationen tryter när de står i mataffären och ska handla inför veckan. Ofta är det samma ingredienser som slinker ner i varukorgen. Hos barnfamiljer är det ofta pyttipanna, falukorv, frysta köttbullar, blodpudding och snabbmakaroner. Det är inget fel med det, men det kan bli lite tjatigt i längden både för barn och vuxna att äta samma sak. Det blir mycket roligare att variera maträtterna. Testa gärna att laga åtminstone en ny rätt varje vecka. Kanske kan du prova på att ha en temavecka där du lagar mat från ett visst land eller utifrån en viss ingrediens.

Anpassa maten efter familjens preferenser

Det är svårt att hitta maträtter som alla gillar, men genom att variera olika recept kan du se vilka smaker som går hem hos familjemedlemmarna. Hos Linas matkasse kan du beställa recept som passar många olika preferenser, till exempel veganskt, glutenfritt, klassiskt, familjefavoriter och laktosfritt.

Post Author: Magnus