Vad vi äter under dagen påverkar oss på många sätt, på både gott och ont. Maten behöver vi alla få i oss oavsett när och var vi befinner oss i vardagen, om vi är på jobbet, i hemmet eller under resan till och från arbetsplatsen. Frukost, lunch och middag äter vi varje dag för att orka med våra uppgifter och våra åtaganden. Det är viktigt att få i sig energi och att äta rätt för att må så bra som möjligt. Men ibland kan det också hända att man får i sig några onyttigheter under dagen, och då kan istället frukt på jobbet vara ett bra alternativ för att stoppa sötsuget. Frukt på jobbet är ett hälsosamt alternativ för alla. Gör ett medvetet hälsosamt val och erbjud något nyttigt och bra för din arbetsplats, att istället för att erbjuda det vanliga onyttiga fikat med ohälsosamt innehåll så kan ni också erbjuda ett nytt alternativ med färsk frukt som är bra för alla.
Hälsosamma alternativ för de anställda
Med frukt på jobbet får vi i oss vitaminer och riktig energi istället för kalorier och socker, allt för att orka med uppgifterna och må bra under hela dagen. Nyttigheter höjer vårt välmående och förbättrar hälsa till skillnad från onyttigheternas innehåll, vi mår bättre med rätt mat och färsk frukt. Med en dålig bas till mat får vi ett sämre välmående och i längden möjligen sämre prestation på jobbet ifall vi äter så dåligt att det påverkar vår hälsa. Forskningen är entydig när det kommer till vad som är bra för oss och vad som är dåligt, naturliga frukter och grönt har de bästa egenskaperna till skillnad från fabriksprocesserat sockerfyllt fikabröd. Vi är förmodligen mer hälsomedvetna nu på jobbet än vi någonsin varit. Under de senaste decennierna har krav och alternativ för att säkra frukt på jobbet varit en stark drivkraft för ett bättre välmående hos våra arbetare och personal både i vårt eget land, men också globalt har detta vuxit fram som en medveten hälsotrend. Dessutom är frukt ofta billigare än fikabröd och låter er därmed spara pengar samtidigt som ni ger ett alternativ för ett nyttigt mellanmål under arbetsdagen. Tidigare eller fortfarande har det kanske funnits kakor och snacks för personalen på er arbetsplats, vilket inte alltid uppskattas av alla, särskilt om det inte finns nyttiga alternativ. En smart idé för allas bästa är därför att erbjuda de anställda frukt på jobbet.